"Meg fogják érteni, milyen fontos, hogy megkapják a napfényből azokat a részecskéket , amelyek a megfelelő intenzitással rezegnek, azt tudom, hogy az éteri testünk ezáltal megerősödik és mert a Nap kisugárzása biztonságos, feltölti auránkat és megvéd a betegségektől, és minden rendellenes támadásoktól."

 

Az emberek annyira megszokták, hogy Istentől kapott lelki és szellemi képességeket használnak, hogy fogalmuk sincs, mi a teendő, ha meglátják a felkelő Napot az égen. Hamarosan ásító unalomba merülnek. Megunják figyelni ezt a ragyogó szférát az égen. Ezért elhagyják a Napot, és kézzelfoghatóbb dolgok után mennek, amik sokkal fontosabbak.

Mi abban annyira rendkívüli, hogy sok ember véletlenül a felkelő nap előtt találja magát?

Elismerik, hogy ez az egyik leggyönyörűbb látnivaló , de ez nem jelenti azt, hogy készen állnak arra, hogy megújítsák ismereteiket és újabb élményekre, tapasztalatokra tegyenek szert.

Igen, nagyon sokan késztetést éreznek, hogy korán keljenek, hogy köszöntsék a hajnalt, szívesen érzik fényt a saját szívükben és lelkükben, hogy ettől az egész napjuk fényes és tiszta legyen.

"Az ego egy tökéletes fekete lyuk. Sötét és nem bocsát ki semmit. A Nap tökéletes ellenkezője az egónak. Fáradhatatlanul megajándékozza élettel a világot. Élete egy valódi áldozat. Ezt a titkos üzenetét világosan értették az ősi Rishik. "

"A gondolkodásodban, tudatod segítségével megpróbálják ezen isteni részecskék (a Napból kiáradóan) önmagadat meggyógyítani. Ez az az út, hogy lépésről-lépésre, apránként, teljesen regenerálódni legyen képes a fizikai tested.

A Napnak köszönhetően képes leszel, mint Isten gyermeke gondolkodni és cselekedni. "

 

"Amikor figyelmünket a Nap felé irányítjuk, melyet a világmindenség központjának tekintenek, közelebb kerülünk saját MAGunk középpontjához, a "Felsőbb Énünkhöz", a Nap bennünk lesz, egybeolvadunk vele, és egyre inkább kezdünk hasonlítani hozzá."

"A világnak szüksége van egyre több és több olyan ember lényre, akik képesek ennek szentelni magukat, hogy ezt a munkát a Nappal megtegyék, hogy csak a Szeretet és a Fény képes átalakítani az emberiséget."

"Menj, és nézzed a napfelkeltét a reggeli meditációd során, de nem fogsz nagyon sokat nyerni ezzel a gyakorlattal, ha nem készíted fel magadat esetleg előző este, de természetesen attól a pillanattól kezdve, hogy ezzel a gondolattal a fejedben és hittel teli szívvel, hogy részt veszel ebben a hihetetlen eseményben ami az Univerzumban zajlik.
Azt fogod mondani, hogy a Nap mindig felemelkedik. Akár ott vagy és nézed, akár nem. Igen, igazad van, a Napnak nem kell az, hogy te felkelj reggelente. Ez azonban neked fontos, mivel összefüggés van a természetben előforduló események között, és a te belső lényed között . "

 

"Amikor nézed a napfelkeltét, várj, éber és figyelmes legyél, a Nap első sugarai és amint az első sugár megjelenik koncentrált a fény elnyelésére, szinte nyeljed le. Tehát, egyszerűen ne csak nézzed a napfelkeltét, igyad és egyed azt, és azt képzeljed, hogy ez az élő fény a sejtjeiden keresztül a szerveidhez kerül, megtisztítja őket, erősíti , és élteti. Ez a gyakorlat nem csak segít a koncentrálásban, de akkor úgy fogod érezni hogy az egész tested beleremeg, hogy megvilágít, mert te vagy igazából az aki a fényt elnyeli. "

"A Fény valóban a hallhatatlanság itala, és meg lehet fogni azt a reggeli napfelkelte fényében és arra használni, hogy finoman táplálja a finom-testedet."

" Ha képes leszel nézni a Napot, szabad, világos elméd lesz, úgy fogod érezni, hogy kapcsolatba lépsz vele és a szellemével, és elnyelnek sugarai, és úgy érzed magad mint az élet magjai."

A "prána" mint egy, a Napból áramló hatalmas folyó, meditációval és légzőgyakorlattal ,- annak minden elemét megszerezhetjük, amire csak szükségünk van."

"Egy álomban, az emelkedő Nap képes belépni, például: egy súlyos betegség vége (egészség visszatérése), vagy megnyílás, vagy egy sikeres helyzet megérkezése, stb."

"A naplemente (ami hírnöke éjszaka vagy sötét bejelentésének) a tudatosság vesztését, a betegséget és a halált képviseli. Ez összeköt bennünket a romboló erőkkel, a hanyatlással és a halállal. Ezért nem ajánlott hogy naplementén elmélkedjünk."

"Minél közelebb vagy lelkeddel, gondolatoddal a Nap a szelleméhez, a szíveddel egyre közelebb kerülsz Istenhez, mert a fizikai síkon, a Nap a szimbóluma és a kézzelfogható képviselője az Istenségnek."

 

Aivanhov mindig óvatos és azt hangsúlyozza, hogy a Napot nem kell Istenként imádni: "Törekedni kell Istenen túlmutató formákra." "Isten teljességgel leírhatatlan, szavakkal ki nem fejezhető, nem kérdés, hogy gondolatainkban Nap az Isten. "

"Tehát, ha nézed a Napot, próbáld azt érzékelni, hogy Isten lehető legtökéletesebb képviselőjét nézed itt a földön. Ez az érzés hozzá fog járulni ahhoz, hogy tested rezgései egyre magasabb szintre emelkedjenek.

Minden szinten megemelkedik , elindít egy magasabb régiókhoz való hozzáférést, megszűnik a tér és idő fogalma és mint Isten, az örökkévalóságban fogsz élni. "

Omram Michael Aivanhov

(ford. Raj Éva)