Egy kis történelmi áttekintés...

www.solarancestor.com/the-eye-of-the-sunrunner.html

 

          A szem csatlakoztatása a Nap energia áramlásához

 

 Minden nagyobb kultúrában szerte a világon találunk legendákat ősi  szoláris lényekről, akik a Föld bolygóra jöttek és kapcsolatban álltak  az emberiséggel.  

Ezek az isteni lények :

     - Ra Egyiptomban,

    - Viracochának Peruban,

    - Quetzalcóatl Mexikó / Mezo-Amerikában,

    - Helios, valamint az Apollo, Görögországban,

    - Mithra az ókori Rómában,

    - Surya Indiában,

    - Ri Gong Tai Yang Xing Kínában,

    - Amaterasu Japánban.

Számos vallásos írásban másvilági lényekről írtak , melyben a Napot sugárzó fényként írták le.

Kép

   Ehnaton és Nefertiti fürdött a Aten fényében      

Kép

 Istentisztelet Aten-nél  Ehnaton  fáraó és felesége Nefertiti és fia, Tutanhamon és a lánya, Ankhesenpaaten.

 

HÓRUSZ SZEME

A szem a Napot, minden élet forrását jelképezi. Reagál a Nap fényére és színeinek rezgéseire. A szem adja át a tűz intenzitását és erejét az agynak. A szem azaz idegvégződés, amely érzékeli az isteni akaratot. Az egyiptomiak a fény intenzitását, az Isten erejét, Pehtphi-nek nevezték.

Az erő, amely anyaggá változtatja a szellemet, és ezzel létrehozza az Univerzumot, ahol az elme kísérletei lezajlanak. A szem a test egyetlen külső idege, melyet működése közben megfigyelhetünk. A szem tiszta, fehér folyadékkal megtöltött szférák között virágzik. A szem a kettősséget jelképezi. A bal oldali szem szoláris, vagyis érzékeny a negativitásra. A jobb pedig lunáris, vagyis a pozitív dolgokra érzékeny. A szemek kicserélik az információt egymás között, hogy pontosabb mentális képet alkothassanak. Az ellentéteknek ebben az univerzumában tudatunk folyamatát jelképezik azzal, hogy a szemben álló oldalak összehasonlításával megtalálják az igazságot. A Nap aktív fényére reagálva valódi fényt képeznek le az agyban. Ez a fény ragyogó életenergia. Láthatatlan fény, amely lehetővé teszi az intelligencia létezését, és a valóság megértését.

A madarak közvetítik a repülés gondolatát, a korlátlan szabadságot. A sólyomnak van a legjobb szeme a madarak között. Hórusz, a sólyom jelképezi az emberi lelket, amint egy halandó és behatárolt életciklus során a tanulási folyamat végére ér és megérti a világmindenség igazságait. Számos különféle élet után a sólyom képes felülemelkedni minden fizikai korláton, valamint a téren, és az időn.

A Hórusz szem a hallhatatlan elme, amely mindent tud és mindent lát. Magasan minden létező fölé tud repülni, és képes bármilyen részletre összpontosítani.

/Miskiné Fekete Ágnes: A misztériumok iskolája /

 

További cikkek a sungazing történetéről:

sunlight.orgfree.com/history_of_sun_gazing.htm

Mint azt bizonyára talán tudják, létezik egy "Sungazing" elnevezésű diszciplína, amely abban áll, hogy szemeinken keresztül felfogjuk a Napból jövő energiákat.

Ezt a technikát a modern világ napjainkban újra felfedezte, melyet őseink a mindennapos spirituális gyakorlataik során nap mint nap alkalmazták, számos területén bolygónkon.

A legnépszerűbb területe India volt, ahol a Sungazing-t hívják S
un (Nap) jógának vagy Surya jógának. Ugyanakkor sok más ősi kultúra is használta ezt a hatékony eszközt spirituális fejlődésük során, az ősi majáknál, igen nagy hangsúlyt fektettek a Sungazing gyakorlatára.

Az első dolog, amit szeretnénk világossá tenni az az, hogy ha igazán többet akar tudni erről a szent művészetről, nyissa meg az elméjét és ne hagyja, hogy a " hivatalos tudomány" szabályozza az ön elképzeléseit . A Sungazing közel sem veszélyes, csodálatos lehet , ha helyesen gyakorolják . Elolvashat több száz vagy akár több ezer történetet arról, hogy hogyan képes megnyitni az elmét a fejben, és megannyi csodás személyes, közvetlen tapasztalással rendelkeznek a napnézők csapatában.. Azt lehet mondani, hogy az állandó, hűséges gyakorlása Sungazing-nek, gyógyítani képes a vakságot és ez tény, közvetlenül tapasztaltuk.

Minden reggel, a mi szeretett Elder Tata Pedronk új napot kapott. Számunkra az új nap a napkeltével kezdődik. Az új fény új energiát hoz, egy új Nawal-t. (nahual). Tata Pedro hálát ad az új napnak, új fénynek. Hálát ad az Ég szívének, a Föld szívének, a Víz szívének, és a Tűz ős szívének, és a négy szélnek, amelyet belélegzünk, Életünk szíve.
Miután tisztelettel üdvözölte az energiákat, megkezdi az aznapi napnézési gyakorlatát, a Sungazinget.
A maják sajátos módon végzik ezt a rituálét, az őseik tanították meg nekik a Sungazing (a napnézés) technikáját, rájuk hagyták örökségként, és tanítják nemzetközi workshopok keretében utazásaik és beavatások során, gyakorolják a csoportokkal minden napfelkeltekor.

A Sungazing képes meggyógyítani minden fizikai vagy mentális betegségünket. Ezt úgy valósítja meg, hogy aktiválja agyunk áramköreit és megteremti a bal és a jobb agyfélteke egyensúlyát.
A napfény serkenti az "Ébredés" lappangó, alvó képességeit bennünk, kiegyensúlyozza az elménket, és hozza annak a lehetőségét, hogy meggyógyítson minden betegséget..
Az ősi maják számára nyilvánvaló volt, hogy az Atya a NAP, az életet adó, és a napfény használatával képesek vagyunk feltárni szent testünk rejtett képességeit.

Szemünk megnyitott ablakok Ajaw (isteni úr a majáknál) nagy fényére, csodálatos eszközöket, amelyek képesek feldolgozni ezt az isteni fényt.
Szemeinkben olyan hatalom, olyan titokzatos erő rejlik, hogy ezt Tata Pedro megerősíti:

"Ha nem tudsz menni a napkelte megtekintésére, menj a helyedre, csukd be a szemed, és" látod "azt. Ha látod a Napot előtted, akkor megkapod az energiáját, ugyanúgy, mert akkor ér a nap benned, hogy csatlakozik a Nap Naprendszerünk és Univerzumunk minden galaxisának minden napjához" .

Annak ellenére, hogy a tájékoztatás hiányos a Sungazing gyakorlatáról, a maja kultúra a tanúja a naponta történő napnézés, a Sungazing gyakorlásának.
A nagy cégek minden erőfeszítést megtesznek, hogy lejárassák a Sungazing-et, hogy a Élet eme nagy forrásától távol tartsanak.

Ha megfelelően gyakoroljátok, csak előnyöket kaptok.
Növeli a memóriát, álmaid valóra válnak, és élénk, kiegyensúlyozott elméd lesz, a félelmek eltűnnek, a látens (még alvó) képességeid ébredni fognak ...

Az ősi maják úgy gondolták, hogy a tüsszentés az energia blokkokat feloldja, és az energia szabadon áramlik a csatornákban. és a Tata Pedro mindig tüsszent a Sungazing gyakorlatában.
Technikája oly annyira fejlett, hogy ha ránéz egy kis gyertyára, máris tüsszent. Persze, az ő esetében már évtizedek óta napi gyakorlat, és a tökéletes példája annak a hatalmas erőnek, hogy a Nap energiája több mint Szakrális Test.

/forrás:
https://mayansacredfire.com/mayan-sun-gazing-the-art-of-loo…/
(ford. Raj Éva)

 

    A Nap erejét hirdetik a tanítók.
    Láthatatlanok az ember őrei.
    Nyitva az út annak ki a Fényre jutni
    tiszta szívből vágyik.

    Megszabadultak e mesterek a sötét Amenti termeitől.
    Szabadok a teremtől melyben az életet
    a felsőbb vezeti.
    Napok ők és a Hajnal Urai,
    és a fény fiaiként az emberek közt
    világítanak.
    Emberhez hasonlók, és mégis mások.
    Sohasem voltak megosztva a múltban.
    Egyek voltak az örökös egységben,
    a téren át az idők kezdetétől.
    Felszálltak a Mindenség Egységéhez,
    fel az első térből, mely alaktalanra
    formálódott.

    VI. Smaragdtábla
    /A mágia kulcsa/

HÓRUSZ SZEME / RÉ " 

A MINDENT LÁTÓ SZEM"

 

Hórusz szeme / RA egy egyiptomi védelem szimbóluma, a királyi hatalomé és a jó egészségé. Hórusz volt az ókori Egyiptom Égi Istene, akit általában, mint sólymot ábrázolták. Jobb szeme járt a Nap RA-val. RA volt az ókori egyiptomi Napistene. A későbbi egyiptomi dinasztikus időkben Hórusz és Ra egyesült ~ EGY-ek lettek, és kimondta, minden EGY a Teremtett világban: az ég, a föld és alvilág. Az egyiptomiak imádták a Napot Ez képviseli a fényt, melegséget és a növekedést ~ a Napot úgy tekintették, mint minden Teremtés ura.

RA-t  mindig egy szent naplemezzel a fején ábrázolták,  amely a felvilágosodás és a kapcsolat az Isteni Intelligenciával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hórusz szemét / Ra-t szimbolikusan a mitológiákban és rejtélyekben a "Mindent Látó Szem" -ként tartják, amely még látható az amerikai 1 dollároson.

Mi a jelentősége a "Mindent Látó Szem"-nek?

A "Mindent Látó Szem" a Valóság megfigyelője ~ ha egyszer felébredt, - az illúzió fátyla  feloldódik, és képesek vagyunk "Tisztán Látni"  !

A "Mindent Látó Szem" vagyis a Harmadik szem, a mi lelki szemünk.

Ez egy mirigy, az un. TOBOZMIRIGY, mely az agyunk középpontjában található.

 

Ezt a mirigyet gyakorta nevezik "a Lélek székhelyének", és az is marad, amíg nyugvó lélek elér egy bizonyos vibrációs / lelki szinten. Ha ezt elérte, a mirigyet a fény aktiválja a magasabb ÉN-hez, az isteni energia a kundalini energiából felemelkedik (gyökér csakrából) és aktiválja az emberi csakra rendszert.

 

A fizikai lét és a szellemi lény eggyé válik ~ elérve képes érzékelni a magasabb dimenziót. ~ az orvosi jele az egészségnek és a jó közérzetnek ~ valójában a tobozmirigy ábrázolása,  mint a kerek lemez a személy tetején ,  amint a kundalini energia spirálisan felfelé halad  a gerinc mentés, aktiválva közben az egyes csakrákat.

 

howtoraiseyourvibration.blogspot.hu/2012/01/eye-of-horusra.html