Első csakra (Gyökércsakra)

Túlélésünk szempontjából az első csakra, nagyon jelentős. "Pszicológiai értelemben a gyökércsakra az alapvető túlélési ösztönhöz kapcsolódik Kapcsolatban áll az ősi érzésekkel... ez áll a 'harcolni vagy menekülni' - reakció hátterében. - irja Gerber a Vibrational Medicine c. művében.

Az első csakra anemi szervek tájékán helyezkedik el, az alapvető programokat a családunk adja. Ezen "beprogramozás" révén hozunk saját jogainkat és túlélési ösztönünket érintő döntéseket. A legkorábbi emlékeink is itt tárolódnak, ennek az eredménye legősibb érzéseink iránti tudatosságunk vagy éppen ezen érzések elnyomása.
A Wheels of Light (A fény kerekei) c. könyvében Rosalyn L. Bruyere igy ir: "Az első csakrában tudatosnak lenni annyi, mint tapinthatónak lenni. Semmi sem történik meg, míg az az első csakrában meg nem történik, semmi sem történik meg, amíg nem érezzük tapintható formában, amíg nem érintjük.. . Saját környezetünkkel szembeni viszonyunk attól függ, hogy saját testünk képes-e egyszerre rögzíteni egyes eseményeket és eseteket, ill. figyelmeztetni is kell rájuk.
Ahogyan haladunk előre az életben, ez a csakra szabályozza fizikai létünket és szükségleteinket, beleértve  a szexualitással és a szenvedéllyel kapcsolatos kérdéseket, ill. a mindennapos, legalapvetőbb dolgokat : pénz, lakás, étel, ruházkodás, és meghitt párkapcsolat. Szintén az első csakra szabályozza azt a fizikai birodalmat, melyben a szexuális funkcióink is vannak.

 

Helye: a csípő alsó része, a nemi szervek területe

Szín: vörös

Leirók: Kígyó, sárkány vagy a "szent tűz" képe, hasonló a Szentlélek tüzéhez. A csakra jang aspektusa attól függ, hova helyezzük mgunkat a világban, és mennyire vagyunk sikeres túlélők. A jin rész azon múlik, hogyan tudjuk elfogadni a materiális segítséget, és hogyan tartjuk életben "élni akarásunkat".

Forrás: Szenvedély, nyers, ősi érzések, például örjöngés, rémület, élvezet, a túléléshez szükséges energia, az életcélmegvalósításához kell materális energia, alapvető program arról, hogy MIT ÉRDEMLÜNK MEG AZ ÉLETBEN "élni akarásunkat".

Cél: - fizikai síkon való létezés, élni akarás.

Kulcsszó : TUDATOSSÁG

Energiatípus: A testünk külső és belső részéből származó tűzenergia táplálja. Ez a kundalini, vagyis életerőnket, túlélésünket tápláló nyers földi energia befogadó csakrája.

 

Fizikai kommunikáció stílusa: -  a fizikai vagy érzelmi szókségletekről a mindennapok érzékszervi kommunikációjával beszél: fájdalmakkal, fizikai tudatossággal, érintéssel, illatokkal, rezgéssel, mozgással, érzéssel. Akár beteggé is tehet, hogy felhívja a figyelmet valamely problémára.

 

Pszicikai kommunikáció stílusa - A fizikai empátia eszközével szállít mentális igényeinkkel kapcsolatos információkat, regisztrálja azokat a fizikai és érzéseken alapuló észleléseket, amelyek forrása látszólag nem létező. Része lehet fizikai fájdalom, betegség, valaki máshoz kötődő érzések, megcsap bennünket valamilyen szag, émelygés, érintés, vibráció, amely látszólag a emmiből jön.

 

Intuitív kommunikáció stílusa - Olyan fizikai érzéseket küld el vagy fogad be, amelyek hatására egy lelket, egy spirituális kérdést vagy szükségletet vizsgálunk, helyszínek képeit látjuk: olyan mintha ott lennénk magunk is. Ezek az élmények pszichikai energiából erednek, általában magasabb szintű tudást feltételeznek, és jelzik, hogy komoly életmódbeli változásra van szükség.

 

Problémák: Itt gyökereznek a függőségek, és a kényszerképzetek , szexuális diszfunkciók (fizikai, viselkedésbeli vagy érzelmi jellegűek) , idegrendszeri betegségek és zavarok, a vizeletkiválasztó rendszer problémái, végbélpanaszok,  a keringési rendszer, a bőr vagy a szaporítószervek betegségei, fejfájás. A család nem megfelelő működése vagy a nemi szerepek felcserélődése, gyermekkori erőszak élménye, pénzzel, karrierrel, üzlettel kapcsolaos kérdések, lakással, étellel, alapvető szükségleteinkkel összefüggő problémák.

 

Tartalom: - A gyökereink, beleértve a családi értékeket, hiedelmeket és örökséget, korai érzéseket önmagunkkal kapcsolatban, jogot a létezésre, arra, hogy elfoglaljuk a helyünket, hogy szeressenek bennünket, hogy kielégíthessük szükségletünket. , alapvető igényeinkkel, igy a pénz iránti vággyal, a szeretettel, szexszel, étellel, levegővel, vízzel, lakással kapcsolatos feladatok, az ÉLETCÉL teljesítéséhez felhasznál materiális energia.