TEDD JOBBÁ AZ ÉLETEDET

NAPNÉZÉSSEL ...

A Sungazing (Napnézés) azt jelenti, hogy közvetlenül a Napba nézel, napszemüveg és kontaktlencse nélkül,  NAPKELTEKOR, ill. a napkeltét követő  egy órán belül, vagy   NAPNYUGTAKOR ill. a naplementét megelező  utolsó órában (ezek az un. biztonságos órák, mert ekkor UV alacsony szinten van a NAP).

 

Első nap elkezded a napnézést 10 másodpercig, aztán minden egymást követő napon, 10-10 másodperccel tovább nézheted. Eleinte könnyezhet a szemed a Nap fényétől, de néhány alakalom után hozzászokik a szemed. Csak akkor szabad belenézni, mikor a színe pirosan v. narancsszínű, ekkor nem árt a szemnek, ha fehérfényre vált már TILOS NÉZNI... mert szaruhártya károsodást okoz! Fontos ezt betartani és a fokozatosságot.

A napnézés végére (amely kb. 9 hónapig fog tartani ) ekkor már 44. percig nézted egyfolytában a Napot, amit kb. 9-12 hónap alatt fogsz tudni elérni, (attól függően, hogy milyen az elkötelezettség szinted és az időjárás), Ekkorra teljesen fel leszel töltve energiával és olyan leszel, mint egy "napelemes akkumulátor", utána szünetet tartsál, földelt magadat (mezitláb a homokban, vagy vizben..)


Minden évben, mikor a Nap magasan jár, mikor a Nap legközelebb kerül, halljuk a félelmetes, ijesztő történeteket, melyek a Nap veszélyeivel riogatnak. Leégünk, napszúrást kapunk vagy a bőrrák veszélyeire figyelmeztetnek bennünket, és hogy fényvédőkkel kell védjük testünket. Tény, az hogy vegyi anyagokat tartalmaznak a napvédő testápolók, és a krémek okozzák a rákot. Mi a Napot hibáztatjuk, hogy tőle kapunk rákot, de az igazság az, hogy a Nap energiát ad, pótolja a szervezetezünk D-vitamin szükségletét és segítségével a daganatos betegségek gyógyíthatóak, ha úgy döntünk, hogy nem blokkoljuk azt!

"Vedd tőle el a napfényt, és minden Földi élet hamarosan elpusztul.
Fosszad meg a napfénytől, és az ember elveszti testi lendületét és az életerejét, és alakíts ki idegenkedést az aktivitástól." Dr. Herbert Shelton

Amikor erről a módszerről hallottam, - Kevin Trudeau könyvében a "Természetes gyógymódok c." ben, - kíváncsivá lettem, és még több információt szerettem volna tudni erről. Állítása szerint a "Sungazing" /Napnézés segítettek az embereknek, hogy daganatos betegségből meggyógyuljanak. Az ebben a témában a legtöbb megjelent cikket Hira Ratan Manek (HRM) mester vezeti.

Azt mondja: "Ha képesek vagyunk uralni a tudatunkat, tudjuk irányítani a sorsunkat és a boldogságunkat.

HRM szerint a "Napnézéssel" az agy képes tárolni a napenergiát és olyan képességeket hoz létre, mely a tudatunkhoz nagyobb hozzáférést biztosít..

A Sungazing szorgalmas gyakorlásával , agyunk több mint 50 %-át leszünk képesek használni. (Általában az általunk használt 6% -12% helyett, Einstein agyának 20%-t használta.)

Ha képes vagy 3 órán át TV-t nézni, miért nem mész ki, és nézed a Napot néhány másodpercig / percig naponta?

A TV sokkal több kárt okoz, mint a Nap nézése a biztonságos órákban. És ha úgy gondolod, hogy a Nap károsítja a szemedet mialatt nézed, hogy jobban legyél és gyorsabb eredményt érj el (mint bármely más eljárással az életben).

Mi történik, ha nézed a Napot (Sungazing alatt)?

Három szakaszból áll:
0-3 hónap:

Amikor eléred a harmadik hónapot, akkor már 15 percig nézted egyfolytában a Napot. A napenergia, vagyis a Nap napsugarai áthaladnak az emberi szemen és feltöltik az agy hypothalamus traktusát, amelynek útvonala a retina mögött van, és az az emberi agyhoz vezet. Mivel az agy ezen a pályán feltöltődik, aktiválja az agy kapacitását.

Az agyban rejlő programok elkezdenek működni, kezdjük felismerni a változásokat, hiszen már nem lesz lelki feszültségünk vagy gondunk, ami ezt meggátolja. E mellet, önbizalmunk is lesz , hogy az élet problémáival szembenézzünk, és pozitív szemléletváltásra teszünk szert, a negatív helyett. Bátorságot kapunk, mert a pszichózisok eltűnnek, és megszűnnek elménk összes bajai.

Ha a Napnézés meghaladja a 15 percet, az élelmiszerek utáni vágyunk lassan csökkenni kezd. Az embereknek jó és rossz tulajdonságai egyaránt vannak, ugyanannak az éremnek 2 oldala van..A napfény hiányában a rossz tulajdonságainkat fejlesszük. Amikor a napfény bejut az agyba, a jó tulajdonságok kerülnek előtérbe a rosszak helyett. Ezen kívül szellemi depressziónk is elmúlik A pszichiáterek is megjegyezték, hogy a szomorúságot a napfény hiánya okozza.

A Sungazing gyakorlatot végzősök sosem lesznek depressziósak egész életükben. Elméjük tökéletes egyensúlyban lesz.

3-6 hónap:

Beindul a testi betegségek gyulása is. A élelmiszereket az agy energiaként szintetizálja, és azt 70-80%-ban, a feszültségek és aggodalmak üzemanyagaként használja fel. A mentális feszültség hiánya miatt az agy kevesebb energiát igényel, mint korábban. (Az energia legnagyobb részét agyunk használja fel.) Ahogy folytatja a napnézés gyakorlatát, és ahogyan egyre csökkennek a feszültségek, a szükséges élelmiszer-bevitel is mérséklődik. Akkor lassan megszabadulunk a fizikai betegségektől , mivel addigra már a Nap minden színe a szemeinken keresztül elérte agyunkat.

30-35 perces napnézéskor, az emberi agy fejlődésnek indul, képes tárolni a napenergiát. Csak ezen a folyamaton keresztül lehet elérni a teljes szabadságot.

6-9 hónap:

Táplálkozási szükségletünk csökken. Senkinek sem kell többet ennie, mint amilyen az éhség szintje. Az éhségérzet természetes velejárója létünknek, a szervezet energiaigényét jelzi. Élelmiszerre nincs szüksége a szervezetnek, csak energiára. Hagyományosan, közvetett módon az ételből nyerjük a napenergiát miközben eszünk, ami egy mellékterméke a napenergiának. Ha nincs napfény, a szükséges élelem növekedni fog.

A napnézés 44. percében a Sungazing befejeződött, és nem kell néznie tovább a Napot, már csak emlékeztetőül időnként pár percig....

SUNGAZING MELLÉKHATÁSAI:

- harag, ingerlékenység, frusztráció csökkenése és megnövekedett memória
- mentesség bármilyen betegségtől, megszabadul az összes testi és lelki betegségtől.
- ha az agyunk fel van töltve energiával, a kapacitása megnövekszik

A MEGVILÁGOSODÁS spirituális (szellemi) értelemben nem más, mint 100%-ban HASZNÁLJUK AZ AGYUNKAT !

A napnézéssel kialakítunk magunk körül egy olyan energiarendszert ( aurát ), hogy a betegségek nem tudnak ártani, (az auránk véd meg bennünket a betegségektől) és egy egészséges, napenergiával teljesen feltöltött aurával ellenállunk még a legrosszabb ellenségeinknek is, veszélytelen lesz ránk.

Útmutató SUNGAZING-hez:
Mason Dwinell szerző szerint a "A Föld lapos volt c.", - pont ugyanúgy károsíthatja a szemét a Sungazing, ahogyan a lábait képes égetni, ha gyalogosan tűzön jár.. Természetesen ebben a folyamatban is a józan ész nagy szerepet játszik.
Amikor a Nap felkelt és úgy tűnik, vagy úgy érzi, hogy túl "fényes", akkor ne nézzen bele. (Amikor színe pirosas v. narancs bátran nézhető.)
A naplemente utolsó órájában és a napkelte első órában gyakorlatilag a Napnak nincs káros UV kibocsátása, tehát ekkor nézze.
Ha napnézést fokozatosan végzi, a szeme nem sérülhet. Lassan és egyenletes szoktassa szemét a fényhez.
Ha úgy dönt, hogy részt vesz ebben a folyamatban, legyen óvatos, adjon időt magának, legyen alázatos, és dokumentálja a fejlődést.

Szerte a világon számos Sungazing gyakorlat van és ennek különféle kultúrái.
HRM érte el a világon a legjobb eredményeket, egy szigorúan ellenőrzött környezetben és lefektette ennek elveit (Lord Jains Mahavir gyakorolta ezt a módszert kb. 2600 évvel ezelőtt).
Álljon homokon, kavicson, vagy a csupasz földön. Kerülje a betont, gránitot, követ vagy füvet (fű elnyeli a napenergiát). Álljunk mezítláb és nézzen közvetlenül a Napba 10 másodpercig (anélkül, hogy szemüveget , napszemüveget v. kontaktlencsét hordana). Naponta mindig adjunk hozzá 10 másodpercet

Csak NAPKELTEKOR vagy NAPNYUGTAKOR szabad a Napba nézni, mindkettő egyszerre lehet túl sok. Önnek nem kell sietnie, hogy minél hamarabb elérje a 44 percet, ez kb. 9-12 hónap alatt érhető el. Fontos, hogy élvezze ennek minden percét. (készíthet fotókat is a Napról..), ne siettesse a folyamatot.

Mindig figyeljünk a testünk jelzésére, és természetesen legyünk óvatosak.

44. perc elérése után (ez kb. 9-12 hónap) a Sungazing befejeződött. Akkor már csak a mezítlábas sétálást gyakorolják a földön egy órát egy nap, és a napfényt nézzék, de már pár perc is elegendő, hogy fenntartsák a solar (napelemes) töltést.

Amint láthatod, a legjobb dolog az életedben, SZABADNAK LENNI.

A NAP, a gyógynövények, a föld, a szél, a víz ... És mindezek szabadon elérhetőek mindenki számára. De mi rohanó, gyors életet élünk, és leginkább azokat a dolgokat felejtjük el, amelyek a legerősebbek és a természetes elemek, melyek képesek meggyógyítani az életünket.

Azok számára, akik tovább érdeklődnek, és szeretnének még többet tudni és tanulni a napenergiájáról, és a Sungazing-ről, ajánlom ezeket a könyveket:

Jacob Lieberman - "Light, Medicine of the Future" - " A FÉNY a jövő gyógyszere"
Richard Hobday - "The Healing Sun: Sunlight and Health in the 21st Century" - " Nap gyógyítás: Napfény és Egészség a 21. században.
Mason Dwinell - "The Earth Was Flat" - " A Föld lapos volt" c.
(fordítás: Raj Éva)

Források:


https://www.in5d.com/sun-gazing.html
https://www.sungazing.com/index.php?p=1_5_How-to-Sungaze

https://solarhealing.com/about/