Napnézés hatásai az egészségünkre...

 

A napfényről jól ismert, hogy biztosítja számunkra a D vitamint, de tudtad, hogy csökkenti a fájdalmat, éjszaka éberen tart bennünket, zsírt éget és így tovább...

 

1. A napfény fájdalomcsillapító (analgetikum) tulajdonságai

Egy 2005-ös tanulmányt közölt a Psychosomatic Medicinemű folyóirat a "A napfény hatása a posztoperatív fájdalomcsillapító gyógyszerek alkalmazásában: a gerincműtéten átesett betegek prospektív vizsgálata" címmel, mely elemezte azokat a betegeket, akik a kórház naposabb részében tartózkodtak, és akik 46%-al nagyobb intenzitású napfénynek voltak kitéve. A fokozott napfény intenzitásnak kitett betegeknél kevésbé tapasztaltak stresszt, 22%-kal kevesebb fájdalomcsillapító szert kaptak óránként, és 21%-kal kevesebbet kellett költeni fájdalomcsillapítókra.

2. A napfény zsírt éget

Az Investigative Dermatology folyóiratban 2011-ben megjelent tanulmány figyelemre méltó tényeket mutatott az anyagcserével kapcsolatban: Az emberi bőr UV fénnyel való megvilágítása megnöveli a bőr alatti anyagcserét. Míg a bőr alatti zsír, ellentétben a zsigeri zsírral, nem tekinthető kockázati tényezőnek a szív- és érrendszeri betegségeknél, tudott tény, hogy a napfény legismertebb jótékony mellékterméke, a D vitamin hiánya összefüggésben van a nagyobb mennyiségű zsigeri zsírral. A kutatás azt mutatja, hogy a D vitamin hiány kapcsolódik az elhízáshoz.

Egy másik tanulmány, melynek címe az "Összefüggés a plazma D vitamin szint és az elhízás között a spanyolok és afroamerikaiak körében", 2005-ben jelent meg az Anticancer Research című lapban. A tanulmány megállapította, hogy a D vitamin szintje fordítottan arányos a spanyolok és afroamerikaiak túlsúlyával, beleértve a hasi elhízást. A lényeg? Az UVB sugárzás, mely a leginkább napfényes déli órákban ér bennünket, és amely felelős a D vitamin előállításáért, alapvető stratégia lehet a zsírégetésben, természetes módon.

3. A napfény a napciklusokon keresztül közvetlenül is szabályozhatja az emberi élettartamot

2010-ben a Medical Hypotheses folyóiratban megjelent, a "A napciklusok hatása az emberi élettartamra az Egyesült Államokban: a fény változása befolyásolja a humán genomot" című tanulmányban a kutatók annak lehetőségét vizsgálják, hogy a napciklusok közvetlenül befolyásolják az emberi örökítőanyagot. A napfénynek kitettség közvetlen hatással lehet életünk hosszára, valamint felgyorsíthatja a genetikai változásokat, mely túlélési előnyt biztosít számunkra.

 

4. A napfény javítja az éjszakai éberséget

A Behavioral Neuroscience-ben 2012-ben megjelent tanulmány, "Az előzetes fénysugárzás hatása az esti működési jellemzőkre, szubjektív álmosság és hormonális kiválasztás" megállapította, hogy az alanyok úgy érezték, jóval éberebbek az este elején, miután napi 6 órányi napfénynek voltak kitéve, míg az este végén a mesterséges fénytől lettek álmosabbak.

5. A napfény átalakítható metabolikus (anyagcsere) energiává

Ha a 2008-ban  a Journal of Alternative and Complementary Medicine-ben megjelent hipotézis helyes, akkor a régi feltételezés, hogy az állatok nem képesek közvetlenül hasznosítani a fényenergiát, kétségbe vonható. Más szóval a bőrünk tartalmazhat a melaninnal egyenértékű "napenergia paneleket", és lehetséges, hogy ezek elnyelik az energiát ahogy a növények, közvetlenül a Napból.

A melanin változatos szerepet tölt be a különböző szervezetekben. A polip tintájától a baktériumok és gombák melanin alapú védő színezékéig, a melanin védelmet nyújt a különböző fenyegetések ellen: ragadozók és biokémiai fenyegetés (a szervezet védekezése a behatoló mikroorganizmusok ellen), az UV fény és más kémiai igénybevételek (nehézfémek és oxidáló szerek). Gyakran figyelmen kívül hagyják azonban a melanin azon képességét, hogy a gamma és ultraibolya sugárzást anyagcsere enrgiává alakítja át az élő rendszereken belül.


Egysejtű gombáknál gyarapodást figyeltek meg a csernobili atomreaktor belsejében Ukrajnában, ahol a gombák a gamma sugárzást használták fel energiaforrásként. Albínó gombák melanin nélkül képtelenek a gamma sugárzás ilyen módon való hasznosítására, bizonyítva, hogy a gamma sugarak egy még ismeretlen energia termelési folyamatot indítanak el.

A gerinces állatok is átalakíthatják a fényt közvetlenül anygacsere energiává a melanin segítségével.


Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu

 

SUNGAZING további hatásai:

- harag, ingerlékenység, frusztráció csökkenése és megnövekedett memória
- mentesség bármilyen betegségtől, megszabadul az összes testi és lelki betegségtől.
- ha az agyunk fel van töltve energiával, a kapacitása megnövekszik

A MEGVILÁGOSODÁS spirituális (szellemi) értelemben nem más, mint 100%-ban HASZNÁLJUK AZ AGYUNKAT !

A napnézéssel kialakítunk magunk körül egy olyan energiarendszert ( aurát ), hogy a betegségek nem tudnak ártani, (az auránk véd meg bennünket a betegségektől) és egy egészséges, napenergiával teljesen feltöltött aurával ellenállunk még a legrosszabb ellenségeinknek is, veszélytelen lesz ránk. 

 

 

 

Az ultraibolya hullámhosszú ( UV ) fény előnyei...

 

Íme néhány ismert előnyei az ultraibolya hullámhosszú fénynek Ezzel kapcsolatos részleteket lásd alább, Jákób Liberman könyvének, a "Light, Medicine of the Future " - A fény a jövő gyógyszere c.

1) UV-fény aktiválja a D-vitamin szintézist, amely szükséges az ásványi anyagok felszívódását, beleértve a kalciumot

2) UV fény csökkenti a vérnyomást.

3) UV fény növeli a szív hatékonyságát.

4) UV-fény csökkenti a koleszterin szintet.

5) UV-fény segíti a fogyást.

6) UV-fény hatékony a pikkelysömör kezelésében .

7) UV-fény hatékony sok más betegségek kezelésére.

8) UV fény növeli a nemi hormonok szintjét.

9) UV fény aktiválja fontos a bőr-hormont, /solitrol/, amely együtt működik a melatoninnal, hogy ellenőrizzék a szervezet válaszokat, napfény és a sötétség. Ez hatással van hangulatra, a bioritmusra és szezonális szaporodásra.

10) UV-fény javítja elektrokardiogram (EKG) leolvasott értékét és a vér profilokat ( atherosclerosis )

Forrá: https://www.naturalhealthcourses.com/…/Ultra_Violet_Light.htm

 

How Sun Gazing provides your body with Health and Healing Energy

Picture

www.charmingelements.com/healing-sun-energy.html